SAMSUN A STOL TİPİ HAVALİMANI VE LİMAN SAHASI
15.07.2016 07:04

Samsun un Tekkeköy İlçesi Petrol Ofisi Dolum Tesisleri nin arkasındaki denize yapılan bin dönümlük dolgu alanı çalışmalarını Ulaştırma Bakanlığı ndan gelen heyetle birlikte inceleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun da dev bir projeyi daha hayata geçirmeyi planlıyor. Alana stol tipi bir havalimanı ve Liman geri sahası yapılması hedefleniyor.
SAMSUN A STOL TİPİ HAVALİMANI VE LİMAN SAHASI
Samsun Büyükşehir Belediye sinin Petrol Ofisi Dolum Tesisleri arkasında yaptığı dolgu alanı çalışmaları Ulaştırma Bakanlığı heyetine sunuldu. Samsun Valisi İbrahim Şahin Başkanlığı nda Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ın da katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü heyetine dolgu alanına yapılacak projeyi anlatan Başkan Yılmaz, alana stol tipi bir havalimanı ve liman geri sahası yapmayı hedeflediklerini söyledi.
BAŞKAN YILMAZ: AÇIN ÖNÜMÜZÜ YAPALIM
Türkiye nin ulaşım hizmetlerinin en heyecan kazandığı yılın 2002 ile 2004 yılları arasında Ak Parti döneminde yaşandığını belirten Başkan Yılmaz, Bunun mimarı da şuan ki başbakanımız Binali Yıldırım Beydir. Biz de Samsun da hayata geçireceğimiz projemizde Ulaştırma Bakanlığımızdan destek alalım, onların bürokrasisinden faydalanalım istedik. Kısacası amacımız şu; biz Samsun sahilinde bir yerde bir rıhtım bir liman ölçeğini mütevazi tutmamızı önerirseniz mütevazı tutarız. Onun hemen doğu tarafında da bir stol pisti yapmak istiyoruz. Bunun önünde yani bu işe başlamadan önce yapılması gereken işlemlerle ilgili konuda sizin desteğinize ihtiyacımız var. Bizim sizin yapacağınız akıl hocalığına ihtiyacımız var. Gücümüz var bu işleri yapmaya yönelik ancak çok iyi bilindiği gibi buranın bürokratik bir imza boyutunu halletmek gerekiyor. Açın önümüzü yapalım bunları siz de mutlu olun biz de mutlu olalım diye konuştu.
Heyete 2017 nin sonunda pisti bitirme taahhüttü de veren Başkan Yılmaz, Ekibimiz var makinamız var. Tüm her şeyimiz hazır dedi. Daha sonra Başkan Yılmaz ve ulaştırma bakanlığı heyeti dolgu sahasına geçerek alanı yerinde incelediler.