AHLAT OBASI NDA SAMSUN ÇADIRI
04.09.2020 10:31

Bitlis in Ahlat ilçesinde, Malazgirt Zaferinin 949. yıldönümü etkinlikleri kapsamında kurulan Samsun Büyükşehir Belediyesi Çadırı büyük ilgi gördü.
Türklerin Anadolu ya giriş kapısı olarak nitelendirilen Ahlat'ta, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Okçular Vakfı ve Ahlat Belediyesinin organizasyonuyla 1071 Sultan Alparslan Ahlat Otağında düzenlenen Malazgirt Zaferi nin 949. yıldönümü etkinliklerinde Samsun Büyükşehir Belediyesi de yer aldı. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığı tarafından Ahlat ta, geleneksel Türk Oba Çadırı standında yer alan Samsun, büyük ilgi gördü. Daire Başkanı İdris Akdin koordinatörlüğünde temsil edilen Büyükşehir Belediyesinin, Samsunun geleneksel ürünleri, doğal ve tarihi zenginlikleri ve hediyelik eşyaları ile oluşturduğu standı Bitlis Valisi Oktay Çağatay ve şehrin mülki amirleri ziyaret etti.
Büyükşehir Belediyesi olarak, misafirlere Samsunun simge yiyecek ve figürlerinin yer aldığı hediyeler takdim edildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan stantta kentin kültürü ve tarihi başta olmak üzere tüm özelliklerinin tanıtıldığını belirten Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı İdris Akdin, Ahlattaki standımıza desteklerini esirgemeyen Bafra, Çarşamba, Terme ve Tekkeköy ilçe belediyelerimize, Samsun Ticaret ve Sanayi Odasına, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansına, Filiz Helva, Emek Lastik firmalarına ve ahşap el emeği ürünleriyle standımızı renklendiren Ahşap Sanatçısı Yüksel Korkmaz'a teşekkür ederiz dedi.