CANKURTARANLARA CANKURTARMA EĞİTİMİ
03.07.2015 10:28

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Samsun Deniz Polisi cankurtaranlara yönelik eğitim toplantısı düzenledi.
Atakum Eğitim ve Eğlence Merkezi’nde düzenlenen programa; İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı cankurtaran ekipleri, deniz polisleri, zabıta personeli, Sahil Güvenlik ekipleri katıldı. Boğulmaların nedenleri ve boğulma vakalarına nasıl yaklaşılması gerektiği hakkında bilgiler verilen toplantıda, müdahale sonrası kıyıya alınan insanlara nasıl müdahale edilmesi gerektiği anlatıldı.
AMACIMIZ BOĞULMA RİSKİNİ EN AZA İNDİRGEMEK
Cankurtaranlara yönelik bilgilendirme konuşmasını yapan Deniz Polisi Şube Müdür Yardımcısı İrfan Kıpçak, Samsun denize girme oranı en yüksek illerden birisi. Denize kıyısı olmayan komşu illerden de Samsuna gelmesi denize giren insan sayısını artırıyor. Bu da boğulma vakalarındaki boğulma riskini artıyor. Hem deniz polisi hem de itfaiye cankurtaran ekipleri olarak amacımız bu riski en aza indirgemektir dedi.