Un Sanayicileri Samsun Sektör Toplantısında Buluştu
08.10.2018 05:57

Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF)ın Genişletilmiş Sektör Toplantısı Samsunda yapıldı. Karadeniz Un Sanayicileri Derneği (KUSAD)ın Hasadın Ardından temasıyla gerçekleştirdiği toplantıda konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Nihat Soğuk, sanayicileri Samsunda ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.
Grand Sheraton Otelde yapılan toplantıya Samsun Valisi Osman Kaymak, AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal, Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu Başkanı Eren Günhan Ulusoy, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Soğuk ile sektör temsilcileri ve çok sayıda şehirden un sanayicisi katıldı.
Toplantıda konuşma yapan Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu Başkanı Eren Günhan Ulusoy, un fiyatının çuvalı 95 liradan 175 liraya çıktığı iddialarının asılsız olduğunu söyledi. Bazı çevrelerin un bulunamadığı, unun karaborsaya düştüğü algısıyla halkı panikletmeye, okları un sanayicilerine çevirmeye çalıştığına dikkat çeken Eren, Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Başkanı Eren Günhan Ulusoy, Verdiğimiz 95 lira fiyatla bir milyon çuval temin etme garantisini tüm kamuoyuna duyurduk. Sayın Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirlinin çağrısı ile bu rakamı 5 milyon tona çıkarttık. Un üzerinden yapılmaya çalışılan bu algı operasyonunda hedefin yanlış seçildiği, siz un sanayicilerimizin milli duruşu sayesinde kısa sürede gözler önüne serildi dedi.
Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal, ofis olarak 2019 yılında da buğday alımı yapmaya devam edeceklerinin altını çizerek, Türkiyenin buğday üretmeye devam etmesi lazım. Stratejik noktamız deyip sadece sözde bırakmamamız lazım. Bakanlık olarak gerçekten üreticimizin yanında olduğumuzu, altı kalın şekilde çizmekten onur duyuyorum. İnşallah bunun yansımalarını önümüzdeki dönemlerde göreceğiz. Sektör temsilcilerimiz gelecek yıllarda sözleşmeli ekime başlanmalıdır tavsiyesinde bulundu.
Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Nihat Soğuk ise toplantının Samsunda yapılıyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Soğuk, Hasadın Ardından temasıyla Karadeniz Un Sanayicileri Derneği (KUSAD)ın öncülüğü ve Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF)ın destekleriyle düzenlenen Genişletilmiş Sektör Toplantısının güzel şehrimizde ev sahibi yapmaktan mutluyuz. Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman sektörlerimizin ve sizlerin yanındayız. Hepinizi şehrimizde görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. ifadelerini kullandı.